Hlavní navigace

Definitivní konec videotéky Topfun: potvrdil ho už sám provozovatel

25. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někdejší obchodní ředitel Topfunu se mezitím stal ředitelem konkurenční služby Banaxi, do které přešli i další manažeři Topfunu.

Pouhý den poté, co výrobce chytrých televizorů LG oznámil vyřazení videotéky Topfun z nabídky poskytovaných aplikací, oznámil provozovatel této placené videoslužby její definitivní konec. Od 12. června se na webu Topfun.cz i jeho slovenské verzi objevuje prohlášení ve slovenštině, které oznamuje „ukončení provozu technologické platformy Topfun a s ním spojené poskytování služeb Topfun“. Uzavřela se tak historie jedné z nejstarších placených videoslužeb na českém a slovenském internetu, za kterou stál majitel slovenské televize JOJ, skupina J&T.

K TÉMATU: LG definitivně zpečetí osud Videopůjčovny Topfun, odebere ji ze svých televizorů

Že má služba problémy, se začalo projevovat už na sklonku loňského roku. Postupně ji opustil její obchodní ředitel Radek Přikryl, PR manažer Jan Lakomý a projektový manažer Erik Uxa. Všichni zamířili do konkurenční služby Banaxi, které Přikryl od letošního května šéfuje. Topfun poté začal viditelně upadat: nejprve přišel o placené lineární kanály, tedy televizní část své nabídky. Poté ji začali ze svých nabídek vyřazovat různí operátoři a výrobci chytrých televizorů. Ještě před pěti lety přitom Topfun šlapal na paty podobné videoslužbě Voyo od televize Nova a deklaroval, že má okolo 30 tisíc platících uživatelů.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Další fáze úpadku Videopůjčovny Topfun: z nabídky zmizela většina titulů

Provozovatel Topfunu, společnost Topfun Media, slibuje zákazníkům, kterým zbyl nevyčerpaný kredit pro sledování filmů, že peníze vrátí na jejich účet. Musí se o ně ale přihlásit písemně na adresu bratislavské Advokátní kanceláře Jana Peschlová nebo e-mailem na adresu Topfunu. Vrácená suma bude ve smyslu Obchodního zákoníku snížena o náklady spojené s administrací a předmětnou transakcí o částku 200 Kč, upozorňuje provozovatel Topfunu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).