Hlavní navigace

Dell umístil notebooky s Ubuntu ve svém e-shopu více na oči

14. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už je to nějaký ten pátek, co Dell prodává notebooky i s Ubuntu. Někteří zákazníci si však stěžují, že je poměrně obtížné se notebooků s Ubuntu v jeho nabídce dopátrat. Existuje sice speciální stránka na adrese http://www.dell.com/ubuntu, ale to už zájemci musí vědět, co vlastně hledají. Dell nyní ve svém americkém e-shopu konečně jako jednu z možností volby notebooku podle dodávaného operačního systému uvedl vedle Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7 také právě zmiňovanou populární…

Už je to nějaký ten pátek, co Dell prodává notebooky i s Ubuntu. Někteří zákazníci si však stěžují, že je poměrně obtížné se notebooků s Ubuntu v jeho nabídce dopátrat. Existuje sice speciální stránka na adrese http://www.de­ll.com/ubuntu, ale to už zájemci musí vědět, co vlastně hledají. Dell nyní ve svém americkém e-shopu konečně jako jednu z možností volby notebooku podle dodávaného operačního systému uvedl vedle Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7 také právě zmiňovanou populární distribuci Linuxu.

Na českých stránkách Dellu zatím taková „vymoženost“ není. Můžete si zde sice vybírat notebooky podle procesoru, grafiky, úhlopříčky displeje nebo hmotnosti, ale nikoliv dle operačního systému. Píše se sice, že společnost Dell doporučuje systém Windows 7, ovšem ani s ohledem na ten si nelze jednoduše nabídku filtrovat jako to je možné v americkém e-shopu. (workswithu.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).