Hlavní navigace

Deník Ziarului Financiar: Digi TV v Česku spadne do rukou Lama Energy

12. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O možném prodeji Digi TV v České republice už se spekuluje několik let. Její vlastník poměrně před nedávném prodal společnost Digi Slovakia firmě Slovak Telekom.

Satelitní služby Digi TV přejde v České republice pod nového vlastníka. Uvádí to dnešní vydání rumunského deníku Ziarului Financiar. Podle něho se provozovatel služby, společnost RCS&RDS, předběžně domluvila na jejím prodeji skupině Lama Energy, která je ovládána podnikatelem Petrem Lamichem. Digi TV v Česku by tedy měla spadnout čistě do rukou tuzemské firmy, která podniká v oblasti těžkých topných olejů a hnědouhelného generátorového dehtu. Společnost je taktéž aktivní v oblasti těžby ropy a plynu.  Mluvčí společnosti Andrej Čírtek se serveru DigiZone.cz slíbil vyjádřit v průběhu odpoledne. To skutečně udělal, firma ale případnou akvizici odmítla komentovat.

UX DAy - tip 2

K TÉMATU: Česká Digi TV se začíná své slovenské kolegyni vzdalovat, trh očekává její prodej

Podle deníku Ziarului Financiar už obě strany, tedy společnosti RCS&RDS a Lama Energy, podepsaly předběžnou dohodu o prodeji. V tuto chvíli je zatím předběžné spekulovat, co se s tematickým kanálem Digi Sport, který je exkluzivně součástí Digi Sport a nedávno ho začala nabízet i firma Slovak Telekom, jež koupila slovenskou pobočku Digi TV, respektive společnost Digi Slovakia. O možném prodeji Digi TV v České republice už se spekulovalo v mediální branži delší dobu. RCS&RDS už se v minulosti zbavila například této služby také v Chorvatsku. Důležitý pro ni zůstává rumunský a také maďarský trh.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).