Hlavní navigace

Dětský kanál Nickelodeon začal vysílat širokoúhle

1. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V několika posledních měsících se stanice zaměřila na zlepšení samotného vysílání a připravuje se i nový web.

Dětská stanice Nickelodeon ve verzi „CEE“ pro střední a východní Evropu, dostupná prakticky u všech místních operátorů, začala dnes podle plánu vysílat ve formátu 16:9. Stalo se tak přibližně dva měsíce poté, co na novější formát přešel konkurenční Disney Channel. Doposud, na rozdíl od Disney Channel, který do poslední chvíle vysílal v plném formátu 4:3, byl na Nickelodeonu veškerý obsah vysílán v tzv. „Letterboxu“.

Samotný přechod se uskutečnil krátce před polednem, přičemž příznak WSS byl dodán tři minuty po dvanácté hodině. Stanice vysílá v novém formátu trvale. Starší pořady jsou vysílány v mírném ořezu 14:9, podobně jako na sesterské VH1, s pruhy po stranách.

BRAND24

K TÉMATU: Dětské kanály Nickelodeon budou konečně vysílat širokoúhle

Nickelodeon v posledních měsících, od zavedení českých reklamních bloků, výrazně zapracoval na zlepšení samotného vysílání. Zavedl nové grafické prvky a postupně i navýšil počet upoutávek a znělek – vysílání je tak nyní mnohem pestřejší, než když kanál u nás před pěti lety začínal. Po obsahové stránce jsou již SD a HD verze stanice jednotné. Rozdíl je pouze v samotném breaku. Do budoucna není vyloučen vznik samostatné verze pouze pro náš trh, ale současnou prioritou je přidání české stopy k HD verzi a spuštění nového interaktivního webu. Kromě širokoúhlého formátu si pro své diváky na dnešní den Nickelodeon přichystal i uvedení cen Kids Choice Awards, které budou odvysílány v 18:30.

Vysílání dětské stanice Nickelodeon je nově dostupné v širokoúhlém formátu.
Autor: repro foto Nickelodeon (pro DigiZone.cz Lukáš Jaro)

Vysílání dětské stanice Nickelodeon je nově dostupné v širokoúhlém formátu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

V oblasti vysílání se specializuje především na kabelovou TV (DVB-C). Dlouhodobě sleduje mediální scénu v zahraničí i ČR a zajímá se mimo jiné o on-air i off-air grafiku jednotlivých stanic.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).