Hlavní navigace

Deutsches Musik Fernsehen: Novinka na satelitu Astra s německými šlágry

1. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Svým charakterem je možné programovou novinku přirovnat k české stanici Šlágr TV. I v jejím vysílání se tradiční vysílání střídá s teleshoppingem. Stanice vysílá nekódovaně.

Programová nabídka nekódovaných stanic na satelitu Astra se 1. srpna rozrostla o kanál Deutsches Musik Fernsehen. Ten je určen především divákům a posluchačům, kteří si oblíbili německé, rakouskéšvýcarské šlágry – tamní tradiční dechovku a pop. Zaměřením bychom mohli program přirovnat k naší Šlágr TV. Ve vysílání kombinuje prvky hudebních videoklipů s teleshoppingem. Kanál vysílá na kapacitě operátora Media Broadcast, kde nahradil stanici StarParadies Deutschland.

Z ARCHIVU: Novinky na satelitech Astra: Tele 5 Austria, Diät TV, StarParadies 3 a StarParadies 4

BRAND24

Od vstupu na satelit Astra si zástupci stanice slibují teoretický zásah až 17 milionů německy hovořících domácností. Program je šířen 24 hodin denně. Pro vysílání prostřednictvím družice se rozhodl po pěti letech od svého vzniku. Stanice začala vysílat v roce 2007 a na trhu byla tehdy svým programem zcela unikátní. Už příští měsíc začne kanálu Deutsches Musik Fernsehen konkurovat chystaná rakouská stanice Melodie Express. Program ohlásil svůj start na 1. září.

Parametry příjmu: Astra 1L (19,2 stupně východně), 12633/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S/QPSK, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).