Hlavní navigace

Digi Sport výrazně proměnil Mix Zónu, z patnáctiminutovky udělal hodinový blok

4. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Sportovní fanoušek má v dnešní době všechny informace na dosah. Tradiční zpravodajství tak pro něj ztrácí na významu,“ uvedl důvod ke změnám šéfredaktor stanice René Stern.

Výraznou změnou prošla Mix Zóna, původně patnáctiminutový blok tematického kanálu Digi Sport, který je v České republice dostupný exkluzivně pouze v nabídce satelitní služby Digi TV. Z původní stopáže 15 minut se její délka prodloužila na rovnou hodinu. Zájemci si ji tak budou moci pustit každý všední den od 18:00 do 19:00. Vzhledem k tomu, že Digi Sport je na rozdíl od Digi Sportu 2 a Digi Ligy mistrů 1 a Digi Ligy mistrů 2 dostupný kromě Slovenska i na českém území, nadále se bude věnovat oběma zemím bývalé federace. Nově se ale jeho zaměření posune kromě zpravodajství směrem k publicistice.

Z ARCHIVU: Digi Sport získal tři licence pro celoplošné vysílání na Slovensku, i pro Ligu mistrů

Nové studio doplníme o debaty s odborníky na nejaktuálnější sportovní témata, budeme se více věnovat sportovním hvězdám, prostor budou mít divácké dotazy prostřednictvím dostupných sociálních sítí. Velký prostor budeme nabízet sportovním novinářům z jiných médií, popsal DigiZone.cz ředitel zpravodajství Digi Sportu Marek Vaňous. Ambice šéfredaktora Reného Sterna nejsou malé. Relace bude moci konkurovat světovým sportovním zpravodajstvím, konstatoval Stern. Kromě obsahových změn došlo i ke změnám vizuálním. Základem je, že Mix Zóna bude nadále vysílána živě.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nové kanály Digi Sport nebudou určeny pro Česko, exkluzivně je nabídne Slovak Telekom

Sportovní fanoušek má v dnešní době všechny informace na dosah. Výsledek zápasu zná v momentě, kdy skončí, a stejně si na internetu bez problémů najde i video lahůdky. Tradiční sportovní zpravodajství tak pro něj ztrácí na významu, uvedl důvody k nutným změnám šéfredaktor tematická stanice René Stern a doplnil: Divák chce vidět a vědět víc, poznat zákulisí sportu, názory a pocity hvězd a sportovních odborníků. Zpravodajství jsme za naše tří a půlleté fungování obměnili několikrát, ale toto bude změna obrovská, doslova brutální.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).