Hlavní navigace

Digi TV plánuje nové satelitní přijímače pro sledování HDTV stanic

1. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
1. 3. 2011

Provozovatel rumunské satelitní služby Digi TV, společnost RCS&RDS, která působí také na českém trhu, plánuje představit svým zákazníkům nové přijímače pro příjem programů v normě DVB-S2 a kompresním standardu MPEG-4. Znamenalo by to, že takovéto boxy by umožňovaly také sledování programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Přijímače mají sehrát klíčovou úlohu pří přechodu na digitální vysílání v Srbsku. Umožní sledování programů pozemních i satelitních.

K TÉMATU: Nabídneme Digi Sport a další programy v HD rozlišení, slibuje Digi TV

ebf - partner 1

Zástupce Digi TV na Slovensku, společnost Digi Slovakia, se nedávno nechal slyšet, že plánuje v letošním roce do své nabídky zařazení HDTV stanic. Nové přijímače by tak byly jedinou možností, jak by mohl operátor programy v HD zákazníkům nabídnout. Musel by je ale pochopitelně dovést i do České republiky a k našim východním sousedům. Nový přijímač do budoucna umožní také využití dalších služeb jako video na vyžádání (video-on-demand), PVR (možnost nahrávání na externí nebo interní disk) nebo služby pay-per-view.

Zdroj: Broadband TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).