Hlavní navigace

Digi TV překvapila zákazníky v Maďarsku. Začala nabízet první programy v HD rozlišení

6. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor o šíření programů ve vysokém rozlišení začal poprvé hovořit už v únoru 2011, kdy avizoval, že zákazníkům poskytne přijímače pro sledování této kvality obrazu.

V nabídce satelitní služby Digi TV se vůbec poprvé od jejího startu objevily první kanály ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Tato rumunská platforma, která působí také na našem trhu, byla doposud považována za alternativu k ostatním operátorům, avšak pouze se stanicemi v SD kvalitě. Prvním regionem, který se od Digi TV dočkal programů v HD kvalitě, je Maďarsko. Jde konkrétně o stanice Digi Animal World HD, Digi Sport 1 HD Hungary, m1 HD (veřejnoprávní TV) a Sport 1 HD Hungary.

K TÉMATU: Digi TV plánuje nové satelitní přijímače pro sledování HDTV stanic

Všechny programy jsou dostupné v maďarštině včetně Digi Animal World HD, který navíc obsahuje i originální jazykovou stopu (angličtina). Stanice se věnuje dokumentům a je jakousi obdobou stanice Animal Planet HD od společnosti Discovery Networks. Digi Animal World stejně jako Digi Sport vzniká přímo v produkci společnosti RCS&RDS, provozovatele satelitní služby Digi TV. Sport 1 HD začala v maďarštině vysílat na satelitu nedávno a připravuje se i jeho lokalizovaná verze pro náš trh.

ČTĚTE TAKÉ: Sport 1 nebo Sport 2 budou v Česku vysílat v HD kvalitě. Start slibují do několika týdnů

BRAND24

O zařazení prvních programů ve vysokém rozlišení se u Digi TV začalo hovořit už před dvěma lety, kdy operátor oznámil, že začne zákazníkům poskytovat přijímače pro zpracování signálu ve vysokém rozlišení. Původní plán byl takový, že v našem regionu měly být HD stanice dostupné od roku 2011. Pracujeme na nových programech a do konce tohoto roku by naši klienti neměli být ochuzeni ani o programy ve vysokém rozlišení, uvedla už v únoru 2011 manažerka společnosti Digi Slovakia Adriana Hosťovecká.

Parametry příjmu: Thor 6 (1 stupeň západně), 11823/H, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S2/8PSK, kódování Nagravision 3

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).