Hlavní navigace

Digi TV vyzývá abonenty, aby si přeladili Galaxii sport

31. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 7. 2008

Rumunské satelitní platformě Digi TV se opět podařilo zmást své české a slovenské abonenty varovnou hláškou. Dnes o půlnoci se jim totiž na obrazovce při sledování Galaxie sport objevila modrá tabulka s textem Upozorňujeme diváky s individuálním příjmem, že od 1. 8. 2008 bude program Galaxie sport vysílán ze stejné pozice, ale jen na novém kmitočtu 11 876 MHz s horizontální polarizací a je nutno si přeladit Vaše přijímače.. Tato informace přitom vůbec není abonentům Digi TV určena.

Jak je to možné? Rumunská platforma totiž přebírá signál z pozice 23.5 st. vých., kde parkuje balík českých programů CS Link, konkrétně z kmitočtu 12525/V, kde bude vysílání tohoto kanálu k 1. srpnu ukončeno. Proto mají abonenti Digi TV, stejně jako ti, kteří ještě nepřeladili svůj satelitní přijímač, hlášku o ukončení distribuce signálu. K této skutečnosti přitom nedochází poprvé. Něco podobného se stalo zákazníkům platformy, když na pozici 19.2 vých. ukončovala distribuci hudební televize Óčko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).