Hlavní navigace

Diginovelu dnes projedná sněmovní mediální komise

12. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 9. 2007

Vládní návrh diginovely se dnes dostane na jednání sněmovní mediální komise. Už v úterý se návrhem na neveřejném zasedání zabýval podvýbor pro mediální legislativu, který podle serveru ČRo Digital podpořil pozměňovací návrhy poslance a zpravodaje novely Petra Plevy (ODS). Komise zasedne ve 14 hodin, a ještě předtím od devíti hodin ráno novelu probere kulturní výbor sněmovny.

cif 24 - early cena - média

Kromě Plevových návrhů se očekává také komplexní pozměňovací návrh iniciovaný Asociací digitálních televizí (ADT), který požaduje zavést tzv. must carry, tedy povinnost pro kabelové operátory zařazovat do nejnižší programové nabídky všechny pozemně šířené digitální programy. ADT také požaduje vyjasnit roli operátorů multiplexů poté, co Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) ztratí kompetenci ovlivňovat, v jaké digitální síti mají jednotlivé digitální televize vysílat.

Národní koordinátor digitalizace Zdeněk Duspiva zase na svém blogu zveřejnil informaci, že jeden z operátorů multiplexu usiluje o odklad vypnutí analogového vysílání na rok 2014. Současný návrh diginovely počítá s definitivním ukončením analogového vysílání mezi 10. říjnem 2010 a koncem roku 2012. ČRo Digital dodává, že se očekávají i pozměňovací návrhy, které mění způsob nakládání s výnosy z prodeje reklamních časů na České televize a řeší sdílení kmitočtů regionálních televizí a Primy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).