Hlavní navigace

Diginovelu projednají poslanci v srpnu, slíbil premiér

17. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
17. 7. 2007

Premiér Mirek Topolánek (ODS) je přesvědčen, že se Poslanecká sněmovna bude zabývat diginovelou už na své srpnové mimořádné schůzi. Topolánek to řekl po pondělním jednání Výkonné rady ODS a dodal, že tento bod bude zařazen mezi druhé a třetí čtení vládního balíku reforem. Informoval o tom server Česká média.

cif 24 - early cena - média

Ministr a předseda Lagislativní rady vlády Cyril Svoboda (KDU-ČSL) však nadále tvrdí, že se poslanci k diginovele dostanou až na zářijové schůzi a po projednání v obou komorách Parlamentu a podpisu prezidenta republiky by měla vstoupit v platnost nejdřív od 1. ledna 2008. Toto datum je ale nepřípustné například pro Českou televizi, které by znemožnilo ještě letos zahájit vysílání veřejnoprávního digitálního mutliplexu.

Podle Českých médií ale existuje šance, že by poslanci projednali diginovelu ve zkráceném řízení, a to buď schválením rovnou v prvním čtení, což umožňuje § 90 Jednacího řádu Poslanecké sněmovny, nebo standardními třemi čteními, ale se zkrácenými termíny. O tomto záměru informoval na pondělním setkání Koalice pro digitální televizi náměstek ministra vnitra pro informatiku a hlavní autor novely Zdeněk Zajíček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).