Hlavní navigace

Digitalizace je pro malá studia drahá, míní šéf festivalu Kafka

21. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 10. 2008

Jak bude vypadat digitalizace regionálních studií, resp. jak se k ní postaví malé místní televize? I na to se snažil v rozhovoru pro server RadioTV.cz najít odpověď ředitel festivalu Kafka, který se konal minulý týden v Kopřivnici. Podle Jana Bittnera se digitalizace malých televizních studií plošně nedotkne. Důvodem je skutečnost, že nejsou schopna začít digitálně terestricky vysílat s ohledem na vysoké pořizovací náklady vysílače a související technologie. Spíše si myslím, že vzniknou sdružení nebo skupiny studií, které budou program vysílání plnit společně, konstatoval Bittner.

Další možností je, že by malá studia někdo zastřešil podobným způsobem, jako to dnes dělá Public TV, R1 pod Primou nebo RTA. Vznikne vlastně takové regionální zpravodajství, které by bylo dokumenty a reklamou doplněno na celodenní vysílání, upřesnil ředitel festivalu. Naplnit program regionálního vysílání jen z tvorby jednoho malého studia by byl podle jeho slov ale opravdu problém. Do budoucna ale bude také jedním z „tahounů“ vysílání internet. Současní diváci do třiceti let a mladší, kteří v maximální míře využívají internet, přenesou své návyky do života a budou brát sledování televize prostřednictvím tohoto prostředku jako jeho běžnou součást.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).