Hlavní navigace

Digitalizace Ještědu se dotkne také malých vysílačů

31. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
31. 7. 2009

Digitalizace Ještědu z dneška na sobotu nebude jediným krokem, který diváky v severních Čechách čeká. Jak server DigiZone.cz informoval Štěpán Janda z tiskového oddělení České televize, je zapotřebí ještě přeladit některé dokrývače, popř. je zrušit. Chystají se také digitální opakovače. Divákům přijímajícím signál z převaděčů ČT 2 Bělá pod Bezdězem, Frýdlant v Čechách, Hrdlořezy, Huntířov, Malá Veleň a Zlatá Olešnice zůstane analogový příjem prozatím zachován.

KL24

K TÉMATU: Liberec se dočká digitální televize, ale přijde o analogovou ČT 2

Oproti tomu na analogových opakovačích ČT 2, které vysílají na stejném kmitočtu jako jejich zdrojový signál, je prostřednictvím piktogramu, lišty a spotu správně signálizováno jejich nezbytné vypnutí současně s ukončením analogového zemského vysílání ČT 2 z Ještědu, upřesnil Janda. Dále dojde ke zrušení analogových opakovačů kanálu ČT 2 v Zálesní Lhotě a Kytlici – Mlýnech. Na digitální opakovače pak budou předělány Albrechtice – Desná a Pelechov. Důvodem k tomuto kroku je fakt, že zde nebude dostupný signál veřejnoprávního multiplexu z Ještědu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).