Hlavní navigace

Digitální rozhlas dorazil na sever Čech. Teleko spustilo vysílač v Liberci

21. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

MAPA UVNITŘ Operátor předpokládá, že signál z nového vysílače by měl zasáhnout teoreticky okolo 160 tisíc posluchačů. Pokrytí signálem DAB se zvýšilo na 38 % obyvatelstva.

Telekomunikační operátor Teleko, který je prozatím jako jediná společnost v České republice, jenž provozuje digitální rozhlas, ho spustil včera v severních Čechách. Výkonem 1 kW ho začal šířit liberecký vysílač Proseč. Pro distribuci signálu v této lokalitě bylo použito opět L-pásmo, konkrétně se jedná o kanál LL, a stejně jako v ostatních lokalitách i zde mohou zájemci naladit patnáct rozhlasových programů. V současné době tak pokrývá signál digitálního rozhlasu už 38 % obyvatel.

KL24

Pokrytí Liberecka signálem digitálního rozhlasu na Liberecku
Autor: Teleko

Pokrytí Liberecka signálem digitálního rozhlasu na Liberecku

ČTĚTE TAKÉ: SeeJay Radio vstupuje do rozhlasového DAB multiplexu společnosti Teleko

Teleko předpokládá, že signál pokryje přibližně 160 tisíc obyvatel. Doposud si mohli zájemci naladit digitální rozhlas v Praze, Příbrami, Brně, na Ostravsku a také z východočeského vysílače Černá hora. Operátor šíří v rámci svého multiplexu vybrané stanice Českého rozhlasu a také některá privátní rádia, například Gama Radio nebo italské tematické stanice RTL, a dále také křesťanské stanice Rádio Proglas a Radio Vaticana. Nedávno se v jeho síti objevilo i doposud internetové SeeJay Radio.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).