Hlavní navigace

Digitální rozhlas v Německu navýšil pokrytí. Přijímat ho může už téměř 50 % obyvatel

6. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Naši západní sousedé se mohou spolehnout především na pestrou programovou nabídku, která je průběžně obohacována, a také doplňkové služby, které s digitálním rozhlasem souvisejí.

Německo na konci letních prázdnin pokrylo signálem digitálního rozhlasu další oblasti. Podle společnosti Media Broadcast, která je operátorem rozhlasových multiplexů, už může digitální rozhlas v tuto chvíli přijímat u našich západních sousedů více jak 50 % obyvatelstva, tedy konkrétně přibližně 43 milionu lidí. Pokryto už je téměř také 70 % veškerých dálničních úseků. Signál digitálního rozhlasu z Německa je možné na našem území zachytit například ze saských Drážďan.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Digitální rozhlas v Bavorsku si pustí denně dvě stě tisíc posluchačů

Koncem srpna byl v Německu spuštěn digitální rozhlas z oblastí Magdeburg, Braunschweig Drachenberg, Koblenz, Sibbesse a Göttingen. S rozšířením pokrytí v letošním roce se nám povedlo zejména zlepšit signál digitálním rozhlasu na německých dálnicích a uzavřeli jsme mezery, které jsme ve stávajícím pokrytí měli, uvedl při této příležitosti Egon Kraus ze společnosti Media Broadcast. Posluchači se podle něho mohou spolehnout především na kvalitní zvuk a také řadu doprovodných služeb, které s vysíláním DAB/DAB+ souvisejí.

Přehled spuštěných vysílačů šířících digitální rozhlas v loňském a letošním roce.
Autor: Media Broadcast

Přehled spuštěných vysílačů šířících digitální rozhlas v loňském a letošním roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).