Hlavní navigace

Distribuci HD kanálů Novy v kabelu UPC prý přerušila sama mediální skupina

3. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Co se týká vyřazení Novy Sport, zástupci operátora doufají, že se situaci nakonec podaří zvrátit a program se jak ve standardním tak i vysokém rozlišení do nabídky brzy vrátí.

K vyřazení kanálů NovaNova CinemaFanda ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) z nabídky společnosti UPC Česká republika došlo ze strany mediální skupiny Nova a nikoliv samotnou firmou. Serveru DigiZone.cz to sdělila mediální zástupkyně firmy Lucie Švarcová. Co se týče výpadků některých dalších HD kanálů skupiny Nova, k těmto bohužel došlo ze strany televize Nova, konstatovala Švarcová, která však odmítla tvrzení, že by šlo o odvetný krok, jež by nějakým způsobem souvisel s vyřazením Novy Sport z nabídky UPC. Situaci prý operátor s Novou intenzivně řeší a doufá v brzké obnovení jejich distribuce.

K TÉMATU: Technické anomálie v nabídkách UPC a freeSAT po vyřazení Novy Sport

Na původní programové pozici po výše zmíněných kanálech se objevily jejich verze ve standardním rozlišení. Jedná se však o jakési hybridy, protože přijímače tyto kanály nadále identifikují s příznakem HD. U starších filmů se může například stát, že je diváci uvidí ve značně zdeformovaném formátu, protože obraz původně ve formátu 4:3 s černými pruhy po stranách je pak ještě převeden znovu do klasického poměru. V nabídce operátora tak z nativních HD kanálů Novy zůstala původně pouze její vlajková loď, ta však byla v průběhu středy nahrazena také SD verzí.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kabelová televize UPC vyřadila Novu Sport, nahradí ji Slovak Sportem

Mediální zástupkyně firmy Lucie Švarcová se také vrátila k vyřazení samotné Novy Sport z nabídky největšího kabelového operátora u nás. S ohledem na skutečnost, že k uvedenému datu (31. březen 2014, pozn. red.) nebylo dosaženo nové dohody o podmínkách vysílání, bylo vysílání programu prozatím pozastaveno. Vzájemná jednání o prodloužení smluvního vztahu mezi oběma stranami však nadále pokračují a my věříme, že se Nova Sport do nabídky kabelové televize UPC v dohledné době vrátí, konstatovala Švarcová. Nasazení kanálu Slovak Sport TV 2 je chápáno jako prozatímní, avšak adekvátní náhrada.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).