Hlavní navigace

Diváci HBO se bouří, kanál už v CS Linku neobsahuje AC3 stopu

13. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 11. 2007

9. listopadu čekalo na diváky HBO, kteří přijímají jeho signál ze satelitní platformy CS Link, nepříjemné překvapení. Z tohoto kanálu byla odebrána AC3 stopa pro zvuk Dolby Digital. Přibližně půlmegabit, který se takto ušetřil, by měl posloužit jako prostor pro další služby a programy. Záporné reakce diváků na sebe pochopitelně nenechaly dlouho čekat. Už není důvod si HBO předplácet (není 16:9, nemá DD AC3, kostičkuje, programová skladba je také slabá). Za 200 Kč na měsíc si půjčím raději 5 DVD se vším všudy, rozčiluje se na serveru satCentrum.com jeden ze čtenářů.

Vrcholem této změny byl pro diváky včerejšek, kdy mělo HBO vysílat od dvaceti hodin film v originále s českými titulky. Vše ale dopadlo jinak. V pondělí má běžet film v originále s titulky, ale šel český dabing s pevnými českými titulky, konstatoval nespokojeně předplatitel ze Slovenska. Premiérový kanál se navíc nemůže pochlubit ani velkou obrazovou kvalitou. V průměru je na video za sekundu určených 2,85 Mb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).