Hlavní navigace

Diváci si vybírají pořady čím dál tím více přepínáním jednotlivých stanic

5. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejoblíbenějším způsobem, jak zjistit, co bude divák sledovat v televizi, je přepínání televizních stanic. Mezi mladou generací je také populární hledání TV programu na internetu.

Jak televizní diváci nejčastěji vybírají, co budou v televizi sledovat? Přepínají stanice a hledají, co by je zaujalo. Vyplynulo to ze zatím posledního Výzkumu životního stylu společnosti Mediaresearch na vzorku 1642 respondentů. Sledovanost televize přitom v České republice neklesá a stále patří k nejčastějšímu a nejoblíbenějšímu způsobu trávení volného času. Výběr pořadů prostřednictvím přepínání a hledání preferuje 67 % respondentů.


Autor: Mediaresearch

Deníky nebo časopisy si kvůli získání informací o tom, co budou v televizi dávat, prolistuje stále nižší počet dotázaných. Naopak internet v tomto hledisku nabírá na obrátkách, a to hlavně u mladé generace (15–34 let). Vyhledávání v přehledech pořadů v denících nebo časopisech je pak doménou lidí nad pětapadesát let. Zajímavým trendem českých domácností je i narůstající individualismus před TV obrazovkou – za poslední čtyři roky poklesla hodnota výběru pořadů podle toho, co sledují ostatní členové domácnosti, o 5 %.


Autor: Mediaresearch

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).