Hlavní navigace

Diváci vzkazuji Retro Music: Program je dobrý, ale obraz hrozný

1. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
1. 4. 2010

Hudební kanál Retro Music Television, který odstartoval teprve v úterý 30. března, přivítala střední a starší generace kladně. Pochvalné reakce se objevují vesměs na všech diskusních fórech a diváci jsou až na výjimky spokojeni. Shodují se tedy na tom, že takovýto kanál zde skutečně chyběl. Na co si ovšem stěžují, je jeho obrazová kvalita.

MMF24

Retro Music Television je sice programem s videoklipy staršího data, které nemusejí oplývat velkou technickou kvalitou, neznamená to ale, že by obraz musel být úplně nejhorší. Nízký datový tok se projevuje především v tmavých scénách, kdy si divák může snadno všimnout takzvaných map. Začít vysílat novou televizi v roce 2010 ve zmršeném rozlišeni 544×576, opravdu není to pravé ořechové, postěžoval si například v diskusi webu DigiZone.cz jeho čtenář s přezdívkou Míša Kulička.

Podobně to viděl i přímo pod článkem o Retro Music Television také Petr Jindra. Pokud pominu archivní snímky, které asi nebudou dokonalé, tak ten obraz nestojí za nic. Jinak dobrý počin. Tento kanál tu chyběl, konstatoval Jindra. Diskutující Dan Rozsíval by pro změnu situaci neviděl tak tragicky. Obsah podle něho obrazovou kvalitu bohatě vynahradí. Program mohou v současné době prozatím sledovat pouze diváci se satelitní parabolu natočenou na pozici Astra 23,5 st. východně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).