Hlavní navigace

Diváci z Prahy a středních Čech mají problém s příjmem digitální Primy

8. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
8. 10. 2008

Digitální signál televize Prima a dalších programů multiplexu 3, tedy televizí Óčko, Z1, Public TV, TV Noe a rádia Proglas, dosahuje od víkendu, kdy došlo k výlukám na všech pražských vysílačích této digitální sítě, v Praze a středních Čechách horší intenzity. V mnoha místech, zejména dále od Prahy, není možné tento multiplex vůbec naladit. Důvodem je další výpadek dvou ze tří pražských vysílačů multiplexu 3.

cif 24 - early cena - média

Ačkoli operátor sítě, společnost Czech Digital Group (CDG), již v neděli tvrdil, že všechny tři pražské vysílače, tedy Strahov, Ládví a Zelený Pruh, fungují, jak mají, ve skutečnosti tomu tak není. Multiplex 3 na kanálu 46 pro Prahu a střední Čechy vysílá pouze z vysílače Strahov. Ten měl o víkendu původně problém, který operátor vyřešil spuštěním náhradního anténního systému na strahovském vysílači.

Tento náhradní systém ale způsobil rozpad jednofrekvenční sítě na kanálu 46, v níž vysílaly další dva vysílače: Ládví a Zelený Pruh. CDG se proto rozhodla dočasně vypnout vysílání multiplexu 3 z Ládví a Zeleného Pruhu a ponechat jen náhradní vysílání ze Strahova. Firma nyní čeká na instalaci nového anténního systému pro strahovský vysílač, který by umožnil dále vysílat v jednofrekvenční síti s vysílači Ládví a Zelený Pruh.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).