Hlavní navigace

Divák Stream.cz vidí průměrně 18 minut měsíčně, server chystá nové pořady

9. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Stream se po redesignu vrátil zpátky k původnímu počtu uživatelů. Počet přehraných videí už v lednu překročil třicet milionů. Jaké nové pořady teď Stream chystá?

Když v polovině října Pavel Zima ohlásil radikální proměnu Stream.cz, bylo to velké haló. Zrušení uživatelských videí a nový design posunuly službu blíž k tradiční televizi. Totální změna si vybrala svou daň a návštěvnost dočasně spadla o polovinu. Prošli jsme obdobím, kterému interně říkáme údolí smrti, ale povedlo se nám z něj vyjet, komentuje několikatýdenní propad čísel Ladislav Veselý ze Streamu.

Vývoj týdenní návštěvnosti Stream.cz podle NetMonitoru (RUest)

Ke konci roku se situace uklidnila. Zkusili jsme Exuperyho metodu. Zrušili jsme všechno, co zrušit šlo, a postupně jsme vraceli to, co se ukázalo, že zrušit nešlo, dodává Veselý. Výsledky přišly – z podzimních třinácti minut se průměrná měsíční výdrž u videa protáhla, podle čísel Seznamu, na jarní osmnáctku. A ve srovnání se záříjovými 29 miliony přehrání se v lednu Stream už pohyboval nad dvaatřiceti miliony. 

Nový Stream vyšel vstříc rodičům a zavedl speciální kanál pohádek. Za čtyři měsíce si diváci přehráli 611 pohádek víc než osm milionkrát. Seznam se od podzimu snaží procpat své služby i do mobilů a tabletů. Na počítači si pohádkový kanál pouští už jenom 53 procent. O zbytek se dělí přístroje s Androidem a iOS, vysvětluje Veselý.

Proměna na internetovou televizi ale pokračuje a Seznam dnes představil sérii nových pořadů. Z pětadvaceti premiér týdně se letos dostaneme přibližně na čtyřicítku, tvrdí manažer programového oddělení Streamu Lukáš Záhoř. Některé představí už během dubna.

Jarní nášup nových pořadů

Kromě druhé série pořadu Zpátky na vrchol přibudou nové tváře. Koučka Lenka Černá se svým Restartem Života, Ája Agnerová s designovými Vychytávkami do bytu nebo pro život nebo Patrik FialaMartin Klesnil se svou skrytou kamerou Nezapomenutelní. Skrytou kameru nainstaloval Stream i do několika vozidel autoškoly, z čehož vznikla stejnojmenná reality šou. Fanoušci velkých příběhů se mohou těšit i na sedmidílný seriál o životě Tomáše Bati.

ebf - partner 1

K tomu ještě Stream připravil rvačky kaskadérů Rváči, pravidelný přehled úspěšných virálů Jakuba Svobody, Politický sit-com Blaník Marka Najbrta a Slavní neznámí Pavla Zuny. Pořady Pavla Zuny jsou na Streamu vůbec nejúspěšnější, vysvětluje Záhoř. Nový pořad je věnován lidem, kteří se proslavili za hranicemi republiky, ale nikdo o nich neví, dodává autor pořadu Pavel Zuna. Svou šou Jídlo s.r.o. o tom, jak se vyrábí potraviny v české kotlině, také předvede kuchař Roman Vaněk.  


Seznam.cz

Jako jeden z prvních provozů, které Roman Vaněk s kamerou navštívil, byl masokombinát v Plané nad Lužnicí.

Seznam v rámci svých Filmových střed experimentuje i s klasickými filmy. Během šesti hodin, kdy jsou filmy k dispozici, se počet přehrání pohybuje v těch nejlepších případech až kolem 200 tisíc, popisuje Veselý. Sledovanost výrazně ovlivňuje stáří a kvalita filmu. Už si to ale na sebe v podstatě vydělá. Budeme v tom pokračovat, ale zároveň chceme jít hlavně cestou tvorby vlastního obsahu, dodává šéf Seznamu Pavel Zima.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).