Hlavní navigace

Dnes večer na ČT 1 startuje minisérie Pět mrtvých psů. Kniha vyjde později

10. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Marek Dienstl
UVNITŘ GALERIE – Ve třech dílech nabídne zápletku z prostředí, o kterém toho veřejnost mnoho neví. Tématem je pašování zvířat a také nelegální psí zápasy.

Pět mrtvých psů je třetím pokračováním série Detektivové od Nejsvětější Trojice a navazuje na Případ pro exorcistu a Modré stíny. Česká televize tak pokračuje v úspěšné spolupráci s populárním režisérem Janem Hřebejkem.

Detektivní tým vedený Marií Výrovou je přivolán k neobvyklému případu. Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž zmizí tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy navíc zemřel vrátný. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny.

K TÉMATU: Případ pro exorcistu bude mít pokračování. Česká televize natáčí Modré stíny

Hřebejk opět točí pro Českou televizi, chystá s ní Pět mrtvých psů

BRAND24

Kromě Kláry Melíškové, Terezy Voříškové, Stanislava Majera, Miroslava Krobota a Tomáše Dastlíka se ve větších rolích objeví také Martin Finger, Martin Myšička, Igor Bareš, frontman kapely Sto zvířat Jan Kalina nebo Martin Havelka.

Pět mrtvých psů primárně vzniklo jako námět pro Českou televizi, který jsem však mezitím převedl do románové verze, která se v mnoha ohledech od toho, co diváci uvidí na obrazovkách, bude odlišovat. Román ovšem ještě není hotov, takže tentokrát bude oproti předchozím případům pořadí obrácené. Nejprve bude televizní série, kniha vyjde později, říká autor předlohy, scenárista a olomoucký pedagog Michal Sýkora.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).