Hlavní navigace

Do Ameriky pojedou s ICT Incubatorem startupy Travelove a Bileto

1. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: zimmytws / Shutterstock.com
Z desítky finalistů se probojovaly až k letence v rámci projektu Czech ICT Incubator dva projekty. Oba se zaměřují na služby v oblasti cestování.

ICT Incubator je další ze společných projektů ICT Alliance a agentury CzechInvest. Vítězné startupy mají zjednodušenou cestu do Silicon Valley. Na rozjezd mají hrazený tříměsíční pobyt, včetně spolupracujících mentorů, kteří se tam snaží otevřít českým firmám dveře.

„Nejedná se samozřejmě o jedinou aktivitu na podporu startupů. Ve spolupráci s dalšími partnery jsme připravili například portál CzechStartups.org, jakési první ‚digitální město‘ ve střední a východní Evropě na podporu startupů,“ říká Karel Kučera z Czechinvestu.

„Naším cílem je podporovat nápady s globálním potenciálem. Jsem rád, že i v druhém kole bojovala řada kvalitních projektů s vysokým inovačním potenciálem,“ doplňuje Michal Zálešák z pořádající ICT Alliance.

Vítězný Travelove je rodinným podnikem dvou sester Mikulových, jištěný penězi Petra Borkovce z Brno Investment Group. Startup je postavený na personalizovaném plánování cesty s nabídkou různých zážitků. Silicon Valley bude už jejich druhá zahraniční zastávka. Nedávno totiž otevřeli pobočku ve Velké Británii. 

Druhým projektem, který se vydá za oceán, je jízdenkové Bileto. Firma, kterou pro změnu pohání peníze z Rockaway, umožňuje dopravcům prodávat své lístky online přes kterékoliv kanály a nabízí řadu rozšiřujících funkcí jako je datová analytika nebo yield management. 

ebf - partner 1

„Čeká mě plánovaná cesta do San Francisca, kde jednáme s partnery, kteří by se spolu s námi měli pustit do globální expanze,“ popisuje plány startupu jeho šéf Přemysl Rubeš.  

Pod „bednou“ letos skončily projekty Traffika, Wifič, Agent Balance, RuneCast, ConverTiger, BattSwap, Ackee a OneClickMeet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).