Hlavní navigace

Dohoda Googlu a Yahoo o zobrazování společné reklamy odložena

7. 10. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Dohoda dvou vyhledávacích gigantů o společném poskytování reklamy byla nečekaně odložena. Společnosti svorně tvrdí, že tak chtějí poskytnout větší prostor americkému úřadu Ministerstva spravedlnost pro vyšetřování podezření z monopolizace trhu a poškozování konkurence. Problematická dohoda počítá se spojením reklamního prostoru Yahoo a Google v rámci severoamerického trhu prostřednictvím Google Ads. Případná spolupráce obou firem by Googlu poskytla až 90% severoamerického trhu s online inzercí.…

Dohoda dvou vyhledávacích gigantů o společném poskytování reklamy byla nečekaně odložena. Společnosti svorně tvrdí, že tak chtějí poskytnout větší prostor americkému úřadu Ministerstva spravedlnost pro vyšetřování podezření z monopolizace trhu a poškozování konkurence. Problematická dohoda počítá se spojením reklamního prostoru Yahoo a Google v rámci severoamerického trhu prostřednictvím Google Ads. Případná spolupráce obou firem by Googlu poskytla až 90% severoamerického trhu s online inzercí. Ve finále se tak jedná o omezení, které by pravděpodobně nutilo inzerenty k obchodům s Google bez možnosti výběru alternativy a Google naopak k zvyšování cen. (ITworld)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).