Hlavní navigace

Dokáže Twitter předvídat výsledky amerických voleb?

2. 8. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Twitter spustil volební speciál pod názvem The Twitter Political Index. Soupeří na něm Barack Obama a Mitt Romney a na speciálu se podílí ještě navíc Topsy (odkaz vede na podrobnější vysvětlení funkčnosti politického speciálu).  Ještě zajímavější pohled na aktivitu Twitteru v oblasti předpovídání politických postojů ale hledejte v Twitter Political Index measures feelings towards candidates na FlowingData. Srovnání vývoje na Twitteru proti klasickým výsledkům je více než zajímavé.

Twitter spustil volební speciál pod názvem The Twitter Political Index. Soupeří na něm Barack Obama a Mitt Romney a na speciálu se podílí ještě navíc Topsy (odkaz vede na podrobnější vysvětlení funkčnosti politického speciálu). 

Ještě zajímavější pohled na aktivitu Twitteru v oblasti předpovídání politických postojů ale hledejte v Twitter Political Index measures feelings towards candidates na FlowingData. Srovnání vývoje na Twitteru proti klasickým výsledkům je více než zajímavé.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).