Hlavní navigace

Dokumenty publikované přes Google Docs bude možné indexovat

21. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google v nejbližších dnech umožní indexování dokumentů publikovaných prostřednictvím Google Docs, takže se budou moci objevit mezi výsledky vyhledávání na Googlu i u konkurenčních vyhledávačů. Uživatelé webově orientované kancelářské sady se ale nemusí bát o soukromí. Indexování bude možné jen u dokumentů explicitně publikovaných ve formě webové stránky, kde možná bude pro řadu uživatelů překvapením, že takto publikované texty ještě nejsou indexovatelné. Jsou totiž vystavené v podobě samostatné…

Google v nejbližších dnech umožní indexování dokumentů publikovaných prostřednictvím Google Docs, takže se budou moci objevit mezi výsledky vyhledávání na Googlu i u konkurenčních vyhledávačů. Uživatelé webově orientované kancelářské sady se ale nemusí bát o soukromí. Indexování bude možné jen u dokumentů explicitně publikovaných ve formě webové stránky, kde možná bude pro řadu uživatelů překvapením, že takto publikované texty ještě nejsou indexovatelné. Jsou totiž vystavené v podobě samostatné webové stránky nezávisle na Google Docs. Pro vyhledávače budou nadále nedostupné dokumenty určené pouze k veřejnému sdílení v rámci Google Docs.

Google Docs je webově orientovaná kancelářská sada obsahující textový editor, tabulkový kalkulátor i nástroj pro práci s prezentacemi. Součástí výbavy je podpora grafů, jednoduchá práce s vektorovou grafikou i třeba podpora PDF souborů (export, import). Jednou z hlavních výhod Google Docs je možnost sdílení dokumentů, tabulek nebo prezentací s dalšími uživateli. Pro firmy a organizace je balíček Google Docs dostupný i ve variantě hostované na vlastní doméně v rámci Google Apps. Spolupracuje s formáty souborů, které používá MS Office i OpenOffice.org. (CNET News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).