Hlavní navigace

Dopravní komplikace? V Německu minulost díky technologii DAB+ a navigacím Garmin

26. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GRAFIKA Služba „Garmin 3D Traffic Live“ začala fungovat vůbec poprvé ve Velké Británii. Slavnostního představení se novinka dočkala na loňském veletrhu IFA v Berlíně.

Německu začal fungovat systém dopravního zpravodajství označovaný jako „Garmin 3D Traffic Live“. Ten v téměř reálném čase dokáže informovat majitele navigací Garmin o komplikacích na trase, po níž se pohybují a včas je tak navést na náhradní řešení. O novince se zmiňujeme záměrně na našem webu proto, že pro přenos signálu využívá technologii DAB+. Díky tomu není nutné, aby byla navigace připojená k internetu. Technologie využívá informace ze 160 různých zdrojů a pracuje s nimi tak, aby mohli být využity během trasy.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Teleko testuje v rámci digitálního rozhlasu dopravní zpravodajství v radiotextu

Službu „Garmin 3D Traffic Live“, která má oproti datům TMC (Traffic Message Channel) přibližně 80× vyšší kapacitu pásma, mohou využívat majitelé navigací nuvi, konkrétně modelů 2×x7LMT a nuvi 3597LMT. Zájemci, kteří tyto navigace mají, si mohou vylepšení stáhnout zdarma pomocí služby Garmin Express. Nová série navigace nuvi, která je již v prodeji, má systém dopravního zpravodajství nainstalován. Novinku představila firma Garmin loni na berlínském veletrhu IFA, jako první ji uvedla ve Velké Británii.

Grafické znázornění funkčnosti služby Garmin 3D Live Traffic
Autor: Garmin

Grafické znázornění funkčnosti služby Garmin 3D Live Traffic

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).