Hlavní navigace

Facebook drobně změnil Timeline uživatelů, otázka je, zda k lepšímu

20. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Isifa
Prozatím nejde o jednosloupcovou podobu (která by konečně dávala smysl), ale opět se vrací nesmyslný nápad se zvětšením obrázků boxů v pravém sloupci (Přátelé, fotografie, atd).

Změna se viditelně dotkla hlavně záhlaví. Ve fotce se objevilo vaše jméno (původně bylo v bloku pod fotografií, který už neexistuje) a nové tlačítko „Update info“) a profilová fotografie je opět umístěna jinak (pokud jste ji tedy nějak ladili s fotkou v záhlaví, budete to muset opět předělávat).

Záhlaví je navíc menší – zmizel blok s informacemi pod fotografií, stejně tak jako čtveřice původních „záložek“ (viz srovnání staré a nové podoby o kousek níže). Ty se proměnily jenom na textové odkazy v podobě „About“ (O mně), „Friend“ (Přátelé), „Photos“ (Fotografie) a novou položku menu „More“ (Více) – v té najdete zbylé „záložky“ (ať už interní funkčnost Facebooku nebo aplikace, které používáte).

Facebook změny v osobní Timeline březen 2013 - nově

Facebook změny v osobní Timeline březen 2013 – nově

Snížení výšky záhlaví je dobrý posun. Změna umístění profilové fotky v záhlaví je ale klasicky nešťastný krok, bude nutné aktualizovat vše tak, aby to případně pasovalo. A změna velikosti fotografií v blocích ve vlastní Timeline je nesmyslné rozhodnutí – neodpovídají zbytku designu. 

ebf 24 - tip duben

U prvků na pravé straně se ale objevuje jedna nová, dobrá, funkčnost. Je možné vyvolat editor sekcí (přes „Edit Sections“) a nastavit si, které sekce (a v jakém pořadí) se v pravé části Timeline mají zobrazovat. Bohužel první tři patřící Facebook klasicky nemůžete ovlivnit a po změně se nové nastavení projevilo tím, že požadované prvky zmizely. Zjevně tahle změna obsahuje ještě mnohé chybičky.

Pokud máte to „štěstí“ a Facebook vám novou podobu zpřístupnil, nejásejte. Uvidíte ji jenom vy a ti další „šťastní“, kteří už také mají novou podobu zprovozněnu. Lidé s původní Timeline vidí tu vaši stále v původní podobě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).