Hlavní navigace

eBay údajně opouští Čínu kvůli silné konkurenci

19. 12. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Internetová aukční síň eBay se údajně hodlá stáhnout z čínského trhu, kde působila pět let. Důvodem je velmi silná konkurence, která přetáhla většinu uživatelů. S podobnými problémy se eBay potýkal i na Tchaj-wanu, tamní pobočka byla uzavřena už v červenci. I přes tyto neúspěchy eBay kupuje 49% podíl společnosti Tom Online, která provozuje oblíbený čínský portál Tom.com a nabízí služby v oblasti mobilního připojení a mobilních služeb včetně prodeje vyzváněcích melodií. (BetaNews)

Internetová aukční síň eBay se údajně hodlá stáhnout z čínského trhu, kde působila pět let. Důvodem je velmi silná konkurence, která přetáhla většinu uživatelů. S podobnými problémy se eBay potýkal i na Tchaj-wanu, tamní pobočka byla uzavřena už v červenci.

I přes tyto neúspěchy eBay kupuje 49% podíl společnosti Tom Online, která provozuje oblíbený čínský portál Tom.com a nabízí služby v oblasti mobilního připojení a mobilních služeb včetně prodeje vyzváněcích melodií. (BetaNews)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).