Hlavní navigace

Firma EBD, vlastník licence pro TV7, se chce bránit jejímu možnému odnětí

2. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
2. 6. 2011

Jak jsme vás již včera informovali, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) chce odebrat společnosti EBD, za kterou stojí podnikatel Jaroslav Berka, licenci pro digitální stanici TV7, jíž nebyl schopen doposud spustit. Berka vlastní licenci pro tento kanál již od roku 2008. Stanice měla vysílání zahájit nejpozději do 360 dnů od jejího udělení, což se však nestalo. Berka se chce proti tomuto kroku bránit.

K TÉMATU: Rada pro vysílání chce odebrat licenci Berkově TV7, protože nevysílá

A co se podnikateli z jižních Čech vlastně nelíbí? To, že by mu měla být odebrána licence na základě stížnosti od konkurenční společnosti Regio Media, která je vlastněná televizí Prima. Berkova TV 7 odůvodňovala odkládaný start obchodním sporem s operátorem multiplexu 3, společností Czech Digital Group (CDG), o podmínkách vysílání v této síti. Do něho se pak později vložil i Český telekomunikační úřad (ČTÚ), který označil při za technickou překážku pro zahájení vysílání TV 7. Spor byl nakonec vyřešen, EBD ovšem proti němu podala rozklad a nyní je otázkou, zda už toto rozhodnutí nabylo právní moci.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Odeberete Berkově TV7 licenci pro DVB-T? ptá se vysílací rady Prima

Společnost EBD vyjadřuje zklamání nad striktním postupem rady, iniciovaným konkurencí se záměrem omezit zahájení vysílání nových digitálních televizí. Společnost EBD byla těsně před podpisem strategické dohody s významným partnerem, o čemž byli zástupci RRTV také informováni. EBD se nyní obává, že postup RRTV tak podpis dohody znemožní, uvedla včera EBD v tiskové zprávě, která byla reakcí na poslední zasedání RRTV. V ní se dále píše, že RTA odevzdala analogové kmitočty bez průtahů, ovšem držitelé digitálních multiplexů, tedy v současné době v podstatě pouze České Radiokomunikace, nedokázali zachovat regionální odpojování a nediskriminační podmínky. V této věci probíhá u ČTÚ podle EBD další spor, o kterém prý RRTV věděla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).