Hlavní navigace

Encarta letos skončí, příští rok pak i Microsoft Student with Encarta

31. 3. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Microsoft letos ukončí provoz projektu MSN Encarta. Brány známé encyklopedie se uzavřou 31. října tohoto roku. Japonská verze poběží o pár týdnů déle, konkrétně ale jenom do konce roku 2009. Microsoft informaci oficiálně potvrzuje zprávou přímo na webu projektu. Příští rok pak bude ukončen i prodej programu Microsoft Student with Encarta.

Microsoft letos ukončí provoz projektu MSN Encarta. Brány známé encyklopedie se uzavřou 31. října tohoto roku. Japonská verze poběží o pár týdnů déle, konkrétně ale jenom do konce roku 2009.

Microsoft informaci oficiálně potvrzuje zprávou přímo na webu projektu. Příští rok pak bude ukončen i prodej programu Microsoft Student with Encarta.

Microsoft k tomuto překvapivému kroku pouze konstatuje, že doba se změnila a lidé s informace pracují jinak a hledají je jinak. Můžeme tedy jen spekulovat, jestli je za koncem Encarty třeba stoupající obliba volně přístupné Wikipedie. (Ars Technica)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).