Hlavní navigace

Eric Schmidt: Pokud nechcete použít skutečné jméno, nepoužívejte Google+

29. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle Erica Schmidta G+ mělo být „identity service“, tedy službou pro zajištění online identity. Eric Schmidt to řekl o tomto víkendu na Mezinárodním TV festivalu v Edinburghu. „…G+ was build primarily as an identity service, so fundamentally, it depends on people using their real names if they’re going to build future products that leverage that information,“ uvedl Schmidt.

Podle Erica Schmidta G+ mělo být „identity service“, tedy službou pro zajištění online identity. Eric Schmidt to řekl o tomto víkendu na Mezinárodním TV festivalu v Edinburghu.

…G+ was build primarily as an identity service, so fundamentally, it depends on people using their real names if they’re going to build future products that leverage that information,uvedl Schmidt.

Podle Schmidta „nikdo nikoho nenutí do používání Google+“ a „pokud jsou lidé v nebezpečí při použití skutečného jména, neměli by používat Google+“.

cif 24 - early cena - média

Kontroverze okolo požadavku Google na používání skutečných jmen (viz Google nezměnil názor, Google+ bude vyžadovat reálná jména a Pseudonym neznamená anonym, reálná jména nic neřeší) nemá konce. Je sice vhodné nad slovy Erica Schimdta uvažovat v kontextu jeho obvyklých projevů – tedy s jistou rezervou – ale nic to nemění na faktu, že je zde stále důležitá otázka.

Pro koho (a proč) vlastně Google buduje sociální síť? Čistě teoreticky by měl budovat sociální síť pro uživatele, nikoliv pro vlastní potřebu. Z praxe Facebooku ale víme, že ani Facebook nebuduje sociální síť s ohledem na uživatele (a reálná jména vyžaduje také).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).