Hlavní navigace

Eset Software: v březnu se šířil hlavně trojan vykrádající hesla

6. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Statistiky aktivity malwaru za uplynulý měsíc od Panda Software, se kterými vás pravidelně seznamujeme, doposud do redakce nedorazily, tak se pojďme podívat prozatím na čísla od konkurenční společnosti Eset Software. Ta říkají, že v březnu se po Internetu nejvíce šířil trojský kůň PSW.Agent.NCC napadající 32bitové verze operačního systému Windows a vykrádající hesla. Tento trojan dosahoval dvou procent ze všech infiltrací šířených online. Druhá příčka za uplynulý měsíc patří starému známénu…

Statistiky aktivity malwaru za uplynulý měsíc od Panda Software, se kterými vás pravidelně seznamujeme, doposud do redakce nedorazily, tak se pojďme podívat prozatím na čísla od konkurenční společnosti Eset Software.

Ta říkají, že v březnu se po Internetu nejvíce šířil trojský kůň PSW.Agent.NCC napadající 32bitové verze operačního systému Windows a vykrádající hesla. Tento trojan dosahoval dvou procent ze všech infiltrací šířených online. Druhá příčka za uplynulý měsíc patří starému známénu červu Netsky ve variantě P, která se také označuje i písmenem Q. Třetí skončil trojan Downloader.Agen­t.AWF stahující další malware za účelem vytváření tzv. botnetů na šíření spamu. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).