Hlavní navigace

EU vytvoří jednotný trh pro nová bezdrátová zařízení

27. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
27. 2. 2007

Celá Evropská unie by se měla stát jednotným trhem pro prodej bezdrátových zařízení nové generace, které používají technologii ultra-wideband (UWB). Evropská komise vydala rozhodnutí se závaznými podmínkami pro užívání UWB. Ve všech 27 členských státech tak budou parametry moderní bezdrátové komunikace shodné. Technické náležitosti rozhodnutí musí země sedmadvacítky přijmout do šesti měsíců.

Evropská komisařka pro informační společnost a média Viviane Redingová k tématu uvedla: Je důležité, abychom bezdrátovým zařízením připravili jednotný trh a naši občané z toho mohli mít prospěch. Přijetím harmonizačního rozhodnutí Komise otevírá dveře Evropy všem technologickým novátorům. Zároveň dbáme na to, aby novinka nerušila stávající bezdrátové zákazníky.

MMF24

Technologie UWB umožňuje, aby řada elektronických zařízení dnes vázaných na kabel mohla mít svoji bezdrátovou alternativu, a to při zachování stejné přenosové rychlosti (až 480 Mbit za sekundu pro případ USB 2.0). Podle Evropské komise je toto rozhodnutí prvním výsledkem nové strategie pružnějšího a efektivnějšího využití kmitočtového spektra. Čtenáře DigiZone.cz jsme o ní informovali před týdnem.

Zdroj: Advanced-television.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).