Hlavní navigace

Softwarové novinky: Eudora OSE 1.0 RC1 a Postbox Express 1.0.1

14. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová generace dříve poměrně populárního e-mailového klienta Eudora, která je založena na open source konkurentovi Mozilla Thunderbird, se dočkala první release candidate verze. Eudora OSE 1.0 RC1 vychází konkrétně z Thunderbirdu 3.0.4. Vývoj se dlouho vleče a je otázkou, jestli se ještě podaří tomuto e-mailovému programu vrátit na výsluní. První zprávy o přechodu na kód Thunderbirdu přišly už v roce 2006 a betaverze Eudory 8 se objevila o rok později. Nakonec Eudora 8 dostala označení Eudora…

Nová generace dříve poměrně populárního e-mailového klienta Eudora, která je založena na open source konkurentovi Mozilla Thunderbird, se dočkala první release candidate verze. Eudora OSE 1.0 RC1 vychází konkrétně z Thunderbirdu 3.0.4. Vývoj se dlouho vleče a je otázkou, jestli se ještě podaří tomuto e-mailovému programu vrátit na výsluní. První zprávy o přechodu na kód Thunderbirdu přišly už v roce 2006 a betaverze Eudory 8 se objevila o rok později. Nakonec Eudora 8 dostala označení Eudora OSE 1.0. OSE je zkratka Open Source Edition.

Z kódu Thunderbirdu těží i další e-mailové programy a jedním z nich je sharewarový Postbox, který se před časem dočkal mladšího brášky Postbox Express, jenž je poskytován bezplatně. Nyní se objevila jeho verze 1.0.1, která ruší jedno z mnoha funkčních omezení. Podporuje totiž doplňky, díky čemuž je možné instalovat také lokalizace programy a jazykové balíčky pro kontrolu překlepů při psaní e-mailů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).