Hlavní navigace

Evropská verze Windows 7 nebude, do Evropy míří Family Pack

25. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft upřesnil a ujasnil některé informace a záležitosti týkající se prodeje Windows 7 v Evropě, respektive v Evropské unii. Se zřejmě už snad definitivní platností padá „osekaná“ edice Windows 7 E bez vestavěného webového prohlížeče, kterou chtěl Microsoft vyřešit notoricky známou stížnost společnosti Opera Software u Evropské komise. Nebude tedy žádná speciální evropská verze Windows 7 zcela bez webového prohlížeče. Prodávat se tu budou Windows 7 ve stejné podobě, jako třeba ve Spojených…

Microsoft upřesnil a ujasnil některé informace a záležitosti týkající se prodeje Windows 7 v Evropě, respektive v Evropské unii. Se zřejmě už snad definitivní platností padá „osekaná“ edice Windows 7 E bez vestavěného webového prohlížeče, kterou chtěl Microsoft vyřešit notoricky známou stížnost společnosti Opera Software u Evropské komise. Nebude tedy žádná speciální evropská verze Windows 7 zcela bez webového prohlížeče. Prodávat se tu budou Windows 7 ve stejné podobě, jako třeba ve Spojených státech. Díky tomu bude možné provést upgrade z Windows Vista na Windows 7.

BRAND24

Jak už jsme vás dříve informovali, Ballot Screen, tedy nabídka konkurenčních prohlížečů, by podle Microsoftu měla být realizována skrze Windows Update, takže nebude vyžadovat úpravu samotného systému. Nadále bude předinstalován Internet Explorer. Zákazníkům, kteří si už dopředu objednali Windows 7 E, společnost Microsoft dodá plnohodnotnou verzi systému. S Windows 7 E se tak spotřebitel v praxi vůbec nesetká.

Microsoft také hodlá rozšířit nabídku zvýhodněné rodinné multilicence na Windows 7 (tzv. Family Packu). Původně toto rodinné balení s třemi licencemi Windows 7 v edici Home Premium za zvýhodněnou cenu mělo být k dispozici jen v USA a Kanadě. Microsoft však počítá i s limitovaným prodejem v Evropě. Konkrétně ve Velké Británii, Německu, Francii, Švýcarsku, Rakousku, Nizozemsku a Švédsku. Čeští zákaznici tedy mají bohužel i nadále smůlu. (Windows Team Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).