Hlavní navigace

Facebook bude od ledna dávat inzeráty uživatelům přímo do toku zpráv

21. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Sponzorováno“ bude od ledna napsáno pod reklamami, které se objeví mezi zprávami, které na Facebooku uvidí uživatel v klasickém toku zpráv. Ten doposud obsahoval hlavně statusy přátel a Stránek, navíc samozřejmě případné zprávy od Aplikací a přímo vložené komentáře na Zeď uživatele. „Sponsored Story“ je nový formát Facebooku pro inzerenty – produkt, od kterého si Facebook i inzerenti slibují vyšší úspěšnost. Hlavně na základě toho, že inzerát je spojen s některým z vašich přátel. Ve…

„Sponzorováno“ bude od ledna napsáno pod reklamami, které se objeví mezi zprávami, které na Facebooku uvidí uživatel v klasickém toku zpráv. Ten doposud obsahoval hlavně statusy přátel a Stránek, navíc samozřejmě případné zprávy od Aplikací a přímo vložené komentáře na Zeď uživatele.

„Sponsored Story“ je nový formát Facebooku pro inzerenty – produkt, od kterého si Facebook i inzerenti slibují vyšší úspěšnost. Hlavně na základě toho, že inzerát je spojen s některým z vašich přátel. Ve skutečnosti nejsou ani tak novinkou – od ledna 2011 je můžete vidět v pravém sloupci. Přesun do toku zpráv znamená, že získají větší prostor a také, teoreticky, více pozornosti. V březnu by se „Sponsored Stories“ měly objevit i na mobilních telefonech.

Zdroj: Facebook to Start Placing Ads in User News Feeds in January

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).