Hlavní navigace

Facebook Chat nebude podporovat Internet Explorer 6

27. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Facebook Chat již nebude podporovat zastaralý Internet Explorer 6. Důvodem jsou změny pro posílení výkonu a stability služby, které prý nejdou dohromady s podporou tohoto už takřka deset let starého prohlížeče. Uvedl to Rodrigo Schmidt, softwarový inženýr pracující na Facebook Chatu. Jeho aktualizovaná verze bez podpory šesté generace prohlížeče Microsoftu se objeví 15. září 2010. Do té doby je doporučeno uživatelům Internet Exploreru 6 přejít na novější verzi prohlížeče (eventuálně samozřejmě…

Facebook Chat již nebude podporovat zastaralý Internet Explorer 6. Důvodem jsou změny pro posílení výkonu a stability služby, které prý nejdou dohromady s podporou tohoto už takřka deset let starého prohlížeče. Uvedl to Rodrigo Schmidt, softwarový inženýr pracující na Facebook Chatu. Jeho aktualizovaná verze bez podpory šesté generace prohlížeče Microsoftu se objeví 15. září 2010. Do té doby je doporučeno uživatelům Internet Exploreru 6 přejít na novější verzi prohlížeče (eventuálně samozřejmě mohou přejít na jiný prohlížeč), což ovšem jeho současní uživatelé evidentně nechtějí nebo nemohou.

cif 24 - early cena - média

Uživatelé setrvávající u Internet Exploreru 6 si po letošním 15. září budou muset Facebook Chat odpustit, tedy v prostředí webového prohlížeče. Nabízí se totiž i alternativní metody přístupu: třeba přes komunikační programy jako Miranda IM (či jiný klient s podporou Jabberu), eventuálně ICQ od verze 7.1 nebo třeba betatestovaný Windows Live Messenger 2011.

Facebook již před cca rokem upozornil uživatele Internet Exploreru 6, že v dohledné době už nemusí mít přístup ke všem funkcím tohoto velmi populárního komunitního serveru, k čemuž se loni v létě přidal i YouTube. Ještě dříve Facebook vyzval uživatele Internet Exploreru k přechodu na modernější prohlížeč s odvoláním zejména na rychlost. Rychlostí argumentoval i Google, když totéž doporučoval uživatelům Gmailu. Google navíc letos vyhlásil ukončení plné podpory Internet Exploreru 6 u některých svých populárních služeb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).