Hlavní navigace

Facebook Lite oficiálně, Facebook se přibližuje Twitteru

11. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Komunitní server Facebook spustil zjednodušenou verzi svého webového rozhraní pojmenovanou jako Facebook Lite. Informace o její přípravě se omylem dostaly na veřejnost už v polovině srpna. Kromě zjednodušeného designu obsahuje i méně funkcí, takže by teoreticky měla oslovovat i ty uživatele, kteří si zatím stěžovali na přílišnou komplikovanost Facebooku. Umožňuje uživatelům psát na zdi, sdílet fotografie a videa, zobrazovat události a procházet profily jiných lidí. Neobsahuje však třeba…

Komunitní server Facebook spustil zjednodušenou verzi svého webového rozhraní pojmenovanou jako Facebook Lite. Informace o její přípravě se omylem dostaly na veřejnost už v polovině srpna. Kromě zjednodušeného designu obsahuje i méně funkcí, takže by teoreticky měla oslovovat i ty uživatele, kteří si zatím stěžovali na přílišnou komplikovanost Facebooku. Umožňuje uživatelům psát na zdi, sdílet fotografie a videa, zobrazovat události a procházet profily jiných lidí. Neobsahuje však třeba aplikace.

Facebook Lite je oficiálně prezentován jako zjednodušená verze s menšími nároky na připojení k Internetu. Měla by prý přijít vhod uživatelům s pomalým nebo nespolehlivým připojením. Zaznívají ale i hlasy, že ve skutečnosti Facebook pokračuje v následování Twitteru a podchycování trendu mikroblogování. Zatím je Facebook Lite volitelně k dispozici oficiálně uživatelům ze Spojených států a Indie, ale přístup k němu hlásí i někteří čeští a slovenští uživatelé. (BBC News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).