Hlavní navigace

Facebook uvolnil aplikaci Facebook Messenger pro Windows Phone

11. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatelé Windows Phone mohou nyní k textové komunikaci v reálném čase přes Facebook Chat používat oficiální klientskou aplikaci, o jejíž vytvoření Microsoft hodně stál.

Do nabídky Windows Phone Store byla uvedena aplikace Facebook Messenger, tedy oficiální klient komunikační služby Facebook Chat. Uživatelé Windows Phone 8 se tak dočkají další aplikace, o jejíž dostupnost Microsoft velmi usiloval. Pro konkurenční platformy Android a iOS je Facebook Messenger k dispozici již delší dobu.

Facebook Messenger pro Windows Phone 8 vedle textové komunikace v reálném čase mezi dvěma uživateli podporuje i skupinový chat. Seznam funkcí dále zahrnuje sdílení obrázků (resp. fotografií) a informací o aktuální zeměpisné poloze. Aplikace má jednoduché uživatelské rozhraní, které je lokalizováno do češtiny.

Facebook oficiálně potvrdil, že se po ukončení podpory desktopové aplikace pro Windows XP a vyšší hodlá zaměřit právě na mobilní aplikaci pro Windows Phone 8 a vyšší a dotykovou aplikaci pro Windows 8 a vyšší. Potvrzují se tak vřelé vztahy mezi Microsoftem a Facebookem. Ostatně Microsoft je menšinovým akcionářem Facebooku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).