Hlavní navigace

Dnes končí desktopová aplikace Facebook Messenger pro Windows

3. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Facebook dnes v tichosti pohřbívá svůj komunikační program Facebook Messenger pro Windows XP a vyšší. Naopak chystá aplikaci pro Windows Phone 8.

Facebook pokračuje v redukci svých nadstavbových komunikačních služeb. Dnes končí Facebook Messenger, přesněji desktopový klient pro Facebook Chat. Nejenže jej Facebook již nadále nebude poskytovat a vyvíjet, ale dnešním dnem jej odstřihne od komunikační sítě Facebook Chat. Důvod zveřejněn nebyl.

Pravděpodobně jím je ale malý zájem uživatelů. Není žádným tajemstvím, že Facebook Chat je využíván především ve webovém prostředí. V desktopovém prostředí jej díky otevřenému protokolu podporují klienti dalších služeb jako je třeba Skype či ICQ. Zapomínat nesmíme ani na alternativní klienty jako je Trillian, Miranda či Pidgin.

MMF24

Minulý týden jsme vás informovali, že Facebook končí s vlastní e-mailovou službou, která měla původně velké ambice. Ty se nepovedlo naplnit ani svévolným nastavením e-mailové adresy od Facebooku jako primárního e-mailového kontaktu v profilu všech uživatelů největší sociální sítě světa, která vykazuje přes miliardu uživatelů.

Zatímco Facebook Messenger pro Windows XP a vyšší končí, na barcelonské akci Mobile World Congress byl oznámen Facebook Messenger pro Windows Phone 8 a vyšší. Doplnit má stávajících 240 000 aplikací ve Windows Phone Store, k nimž čerstvě přibyla populární Foodpanda, jednička mezi službami pro objednání donášky jídla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).