Hlavní navigace

FBI odstavila Megaupload, Anonymous odpověděli útokem na UMI, RIAA, Ministerstvo spravedlnosti a další weby

20. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

FBI se postarala o likvidaci populární služby na sdílení souborů Megaupload (viz Megaupload Taken Down On Piracy Allegations) prostřednictvím vznesení obvinění proti některým ze zaměstnanců. Ze sedmi obviněných byli čtyři zadrženi na Novém Zélandu. Megaupload byl provozován společností Megaupload Ltd. sídlící v Hong Kongu a podle obvinění je ve hře nelegální výdělek ve výši 175 milionů dolarů a škody v miliardách dolarů způsobené vlastníkům autorských práv.

FBI se postarala o likvidaci populární služby na sdílení souborů Megaupload (viz Megaupload Taken Down On Piracy Allega­tions) prostřednictvím vznesení obvinění proti některým ze zaměstnanců. Ze sedmi obviněných byli čtyři zadrženi na Novém Zélandu. Megaupload byl provozován společností Megaupload Ltd. sídlící v Hong Kongu a podle obvinění je ve hře nelegální výdělek ve výši 175 milionů dolarů a škody v miliardách dolarů způsobené vlastníkům autorských práv.

Anonymous ve čtvrtek večer zareagovali útokem na řadu webů – FBI.gov, americké Ministerstvo spravedlnosti, Universal Music, RIAA, MPAA.org, Copyright.gov, francouzské Hadopi.fr. Podle Anonymous šlo o doposud největší cílený útok a podílelo se na něm 5 635 účastníků. Vedl k efektivnímu DoS (Denial of Service, znemožnění provozu). Vyjádření Anonymous najdete jako obvykle v Pastebin.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).