Hlavní navigace

Febio TV a TV Pohoda plánují zahájit vysílání v roce 2009 nebo 2010

23. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
23. 9. 2008

Plnoformátová digitální televize Febio a dětská televize Pohoda zahájí vysílání v roce 2009 nebo 2010. Prostřed­nictvím tiskové zprávy to dnes oznámila Asociace digitálních televizí (ADT), jejímž členy jsou obě stanice. Asociace zároveň uvedla, že další plnoformátová televize Barrandov a regionální síť RTA se na vysílání chystají v příštích měsících. Zbylí dva členové ADT, hudební televize Óčko a zpravodajský kanál Z1, již vysílají.

Televize Barrandov již oznámila termín startu na 11. ledna 2009. Regionální síť RTA dosud žádný termín nesdělila, a zatím si ani nepožádala o vydání tzv. kompenzační licence pro celoplošné zemské digitální vysílání. Její majitel ale získal prostřednictvím programové sítě regionálních televizí RTA, sdružených pod společností EBD, jinou kompenzační licenci pro další celoplošnou regionální televizní síť TV 7. U té před časem oznámil termín zahájení vysílání na leden příštího roku.

BRAND24

Zpravodajský kanál Z1 zahájil vysílání letos v červnu. Hudební televize Óčko vysílá od roku 2002, ale dosud si nepožádala o vydání kompenzační licence pro celoplošné zemské digitální vysílání, takže v pozemních sítích je šířená jako program převzatý z kabelu a satelitu. O kompenzační licenci si chce Óčko požádat začátkem příštího roku a podle svého ředitele Jiřího Balvína by měla být do roka dostupná pozemní cestou na 60 procentech území České republiky.

Start posledních dvou členů ADT, televizí Febio a Pohoda, se oddaluje kvůli nevyřešené otázce investorů. Ani jedna z těchto dvou televizí si dosud nepožádala o vydání kompenzační licence pro celoplošné zemské digitální vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).