Hlavní navigace

Film Europe chce v příštím roce do tabletů a PC. Plánuje i aplikaci pro smart televizory

26. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Film Europe zvažuje pro distribuci svého stejnojmenného kanálu s evropskými filmy několik modelů. V chytrých televizorech by ráda měla vlastní aplikaci.

Jednou z priorit tematického programu Film Europe Channel, který se věnuje výhradně evropské kinematografii, by měly být pro příští rok alternativní distribuce, tedy například šíření prostřednictvím internetu, chytrých televizorů (Smart TV) a aplikací v tabletech. Serveru DigiZone.cz to řekl zakladatel a výkonný ředitel společnost Film Europe Ivan Hronec. Lineární placený kanál musíme dostat do všech zařízení, primárně do PC a tabletů, konstatoval Hronec.

NEPŘEHLÉDNĚTE: VIDEOGALERIE: listopadový Film Europe Channel a tematické bloky Doku CS a Kino CS

Šéf Film Europe DigiZone.cz potvrdil, že společnost si bude razit vlastní cestu a nechce být součástí některé z videoték. Nepůjdeme přes Voyo nebo Topfun. Chceme mít vlastní ikonku, uvedl Ivan Hronec. Na konkrétnější obrysy je ale podle jeho slov v tuto chvíli ještě brzy. Otázkou tedy je, zdali do těchto zařízení pustím plnohodnotný kanál v té podobě, v jaké ho pouštím do vysílání. Asi ne. Možná vytvoříme nějakou videotéku, přiblížil Hronec.

ČTĚTE TAKÉ: Kanály CS TV chystají proměnu grafiky. Postará se o ní renomované studio Oreo

BRAND24

Alternativní formu distribuce ale Ivan Hronec vidí jako důležitou v souvislosti s návyky mladší generace diváků. V roce 2013 si je potřeba říci zcela otevřeně, že pokud lineární kanály nezačnou s generací pod třicet spolupracovat, ujede jim tak vlak, že se nevzpamatujeme a televize se za pět nebo deset let vyhodí z obýváku ven, uvedl v obsáhlém rozhovoru, který server DigiZone.cz zveřejní zítra, výkonný ředitel a zakladatel společnosti Film Europe, která je také provozovatelem CS kanálů.

Rozhovor DigiZone.cz se bude věnovat mj. i expanzi stanice Film Europe Channel na další trhy, obohacování její videotéky a plánům s placeným balíkem CS TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).