Hlavní navigace

Film Europe nakupoval na Berlinale, získal i The Parade od Dragojevice

21. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
21. 2. 2012

Významné filmové akvizice si odvezl z filmového festivalu Berlinale nový kabelový a satelitní kanál Film Europe, který provozuje stejnojmenná společnost se sídlem v Bratislavě. Diváci se mohou těšit na mimořádně úspěšný srbský film The Parade režiséra Srdjana Dragojevice, který byl uveden v sekci Panoráma Special a na letošním Berlinale získal hned tři ocenění. Dále na nový film německo-řecké produkce Metéora, který byl nominován v soutěži v kategorii Golden Berlin Bear a též nový unikátní patnáctidílný dokument The Story of Film: An Odyssey, sdělila mediální zástupkyně stanice Adriana Bednárová.

K TÉMATU: Film Europe zahájil vysílání. V budoucnu se prý dočká „sourozenců“

Podle jejích slov získal Film Europe rovněž vysílací práva pro španělský film No Rest for the Wicked, nejúspěšnější domácí snímek Španělska za loňský rok. Film Parade je dobrým příkladem naší festivalové akvizice. Koupili jsme ho dříve, než dostal ocenění, protože jsme hned vycítili jeho kvality. Svědčí to o dobré předfestivalové strategii, komentoval získání Dragojevicova filmu generální ředitel a majitel Film Europe Ivan Hronec.

ČTĚTE TAKÉ: Nový šéf prodeje kanálů Film Europe pro Česko a Slovensko: Tomáš Žondra

MMF24

Deset let po válce v bývalé Jugoslávii se natočí film, který válečné trauma přemění na komedii, u které se publikum z celého světa baví již od první sekundy. Humorně-smutné reálie poválečné Jugoslávie jsou stále obrazem celého postsovětského bloku. Parade je film, který reprezentuje profil Film Europe, a já jsem hrdý, že ho budeme distribuovat hned ve čtyřech zemích: Česku, Slovensku, Maďarsku a Polsku, dodal Hronec. Film Europe totiž získal i práva pro kinodistribuci.

Kromě zmíněných snímků získala společnost práva i na další filmy od společností Pathe, MK2, Han Way, The Watch Factory, Wide, Trust Nordisk, či Filmax. Všechny nové akvizice se dostanou do kinodistribuce Film Europe Media Company a diváci se na ně mohou těšit i na Film Europe Channel, ujistil Hronec. Film Europe se zaměřuje na vysílání výhradně uměleckých filmů evropské produkce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).