Hlavní navigace

Filmbox Arthouse už vysílá, zatím bez lokalizace a pouze na internetu

4. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO „FilmBox Arthouse je první filmový kanál, který přináší artovou a nezávislou tvorbu z celého světa,“ uvádí na svém webu jeho provozovatel, společnost SPI International.

Po tematickém kanálu Fast&Funbox HD se své realizace dočkala také stanice Filmbox Arthouse HD, další projekt z rodiny programů filmové a distribuční společnosti SPI International. Tato televize je dostupná zatím výhradně na platformě Filmbox Live, později se s ní počítá i do klasické distribuce (kabel, IPTV a pravděpodobně i satelit). Kanál mohou sledovat i diváci v Česku, ale musí být předplatiteli této VOD služby (video on demand – video na vyžádání, pozn. red.). Ta je dostupná nejen prostřednictvím stolních počítačů, ale také na mobilních telefonech, tabletech a na vybraných smart televizorech (LG, Philips).

MMF24

Ukázka z vysílání stanice Filmbox Arthouse
Autor: repro foto Filmbox Arthouse

Ukázka z vysílání stanice Filmbox Arthouse

K TÉMATU: SPI International spustí kanál Filmbox Arthouse zaměřený na nezávislou tvorbu

Vzhledem k tomu, že distribuce kanálu je v současné době omezena pouze na internet, program zatím není lokalizován. Filmy jsou vysílány v originálním znění, pokud jde o jiný jazyk než angličtinu, nechybí ani titulky. Ty jsou opět v angličtině. Samotná stránka stanice je však už v češtině. FilmBox Arthouse je první filmový kanál, který přináší artovou a nezávislou tvorbu z celého světa, představuje SPI novou stanici stručně na svém webu a dodává, že zde nebudou chybět novinky z nejrenomovanějších festivalů, jako jsou Sundance, Rotterdam, Benátky či Berlinale. Aktuálně je v databázi programu přibližně 300 titulů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).