Hlavní navigace

Filmbox HD na Skylinku má výpadek

9. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
9. 4. 2009

AKTUALIZOVÁNO Filmový kanál společnosti SPI International, který vysílá prostřednictvím satelitní platformy Skylink, má dnes dopoledne výpadek. Diváci sice vidí, že signál mají, ale místo obrazu se objevuje hláška o kódovaném kanálu. Problém potvrdil pro server DigiZone.cz výkonný ředitel společnosti TradeTec Jaromír Glisník. Na odstranění už se podle jeho slov pracuje. Skylink se divákům za způsobené problémy omlouvá.

Nový transpondér č. 3.221 funguje na frekvenci 12109/H s SR 27500, FEC 9/10 v normě DVB-S2. Ostatní HDTV kanály nebyly výpadkem zasaženy.

AKTUALIZOVÁNO 12:00 – Vysílání Filmboxu HD bylo v poledne opět zprovozněno. Signál nebyl během dopoledne dostupný např. ani u IPTV společnosti Mattes AD, která je provozovatelem služby 802.tv. Důvodem pro nefunkčnost tohoto kanálu byla pravděpodobně konfigurace na straně společnosti SPI International. Abonenti Skylinku si stězovali na problémy se zvukem u české jazykové stopy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).