Hlavní navigace

Firefox Home nyní v češtině, IE 9 Beta vzbuzuje zájem testerů

21. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Máme tu dvě stručné novinky ze světa mobilních prohlížečů. První potěší uživatele používající browser Firefox a mobil iPhone. Aplikace Firefox Home totiž v nové verzi 1.0.2 disponuje i českou lokalizací. Připomeňme si, že jde o aplikaci, která umožňuje z iPhonu přistupovat k datům synchronizovaným přes Firefox Sync (tj. např. záložky, historie, hesla či panely). Nejedná se o webový prohlížeč pro iPhone, ale vlastně takový propojovací článek mezi Firefoxem a iPhonem, pro nějž se dlouhodobě s…

Máme tu dvě stručné novinky ze světa mobilních prohlížečů. První potěší uživatele používající browser Firefox a mobil iPhone. Aplikace Firefox Home totiž v nové verzi 1.0.2 disponuje i českou lokalizací. Připomeňme si, že jde o aplikaci, která umožňuje z iPhonu přistupovat k datům synchronizovaným přes Firefox Sync (tj. např. záložky, historie, hesla či panely). Nejedná se o webový prohlížeč pro iPhone, ale vlastně takový propojovací článek mezi Firefoxem a iPhonem, pro nějž se dlouhodobě s mobilní verzí Firefoxu nepočítá. (Mozilla.cz)

Druhou informací, kterou vám chceme v této zprávičce předat, jsou prozatímní výsledky zájmu o betaverzi Internet Exploreru 9. Ta byla oficiálně zpřístupněna ve středu 15. září 2010. Microsoft se nyní pochlubil, že jen za prvních 48 hodin zaznamenal přes dva miliony stažení. Internet Explorer 9 tak budí v tomto ohledu větší zájem než jeho předchůdce. Betaverzi Internet Exploreru 8 si v srpnu 2008 stáhlo za prvních pět dnů jen 1,3 milionu uživatelů. (Exploring IE)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).