Hlavní navigace

CETIN oddělená od O2 nabídne operátorům infrastrukturu pro televizní služby

3. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prostřednictvím metalické a optické přístupové sítě může telekomunikační operátor nebo poskytovatel obsahu nabízet služby svým zákazníkům, aniž by byl vlastníkem přístupové infrastruktury.

Společnost Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN), která vznikla letos oddělením od telekomunikačního operátora O2 Czech Republic, spravuje a provozuje největší datovou a komunikační síť pokrývající celé území našeho státu, přichází za operátory a poskytovali obsahu s nabídkou multimediálních a televizních služeb. Podle CETIN s využitím této služby budou moci telekomunikační operátoři nabízet svým zákazníkům startovací televizi nebo videotéku (video on demand) za výhodnou cenu.

ebf - partner 1

K TÉMATU: O2 oddělila od června plánování a budování sítě od služby zákazníkům

Novou službou chceme podpořit nárůst počtu využívaných linek. V tuto chvíli jsme vyhodnotili, že IPTV je technologií, která pro to má nejlepší předpoklady. Nabízí zajímavý obsah a pokrokové funkcionality. Jedná se o dostupný produkt pro nejširší veřejnost, která dosud neparticipuje na znalostní ekonomice. Otevíráme tím i potenciál pro velké, střední, ale i malé telekomunikační operátory a nově také pro poskytovatele obsahu, kteří díky našemu produktu mohou začít poskytovat služby pro své zákazníky, konstatoval Petr Mádle, obchodní ředitel společnosti CETIN.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).