Hlavní navigace

FOTOGALERIE: Nová anténa na trutnovské Černé hoře pro DVB-T

11. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
11. 8. 2009

České Radiokomunikace osadily koncem minulého týdne vysílač Trutnov – Černá hora novou anténou. Tato operace se uskutečnila v pátek 7. srpna, a to za asistence jeřábu. Výměny bohužel nebyl přítomen žádný ze čtenářů serveru DigiZone.cz, ale jednomu z nich, Františku Metrovi, se podařilo vyfotit již vyřazený anténní systém a hlavně novou vysílací anténu. Na fotogalerii upozornil pan Metr v diskusi.

Černá hora je hlavním vysílačem územní oblasti Trutnov, která je vymezena Technickým plánem přechodu jako oblast, která zasahuje do čtyř krajů – Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického a částečně i Středočeského, uvedl vedoucí útvaru rozvoje a investic Českých Radiokomunikací Jiří Vykydal. Vysílání analogového programu ČT2 bude na tomto vysílači ukončeno koncem srpna a na uvolněném kmitočtu bude poté spuštěno vysílání veřejnoprávního multiplexu 1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).